Arszlán pasa fürdőjét egy ostrom se veheti el

Kép forrása: imagine.hu

Neked is megvan a kedvenc budapesti fürdőd? Már a nagypapád is oda járt? Minden csütörtök reggel ott tartjátok a munkahelyi megbeszélést? Az éjszakai nyitvatartás a kedvenced?

Akár törzsfürdőző vagy, akár csak egyszer voltál évekkel ezelőtt, amikor egy ismerősöd vitted el megmutatni a híres budapesti fürdőket, most olyan élményben lehet részed, mint még soha!

A több mint egy éve zárva tartó Király fürdő megnyitja az Imagine sétálói előtt kapuit. Gyere velünk a medencetérbe teljesen felöltözve!

A fürdő építését Arszlán budai pasa kezdte meg 1565-ben és utóda, Szokoli Musztafa fejezte be. A Király Gyógyfürdőnek nem volt és ma sincs közvetlen melegvízbázisa. A törökök azért építették messze a forrásoktól a fürdőt, hogy egy esetleges ostrom idejére is biztosítva legyen a fürdés lehetősége, várfalon belül. Vizét akkor is és ma is a jelenlegi Lukács Fürdő környékéről biztosították. Buda visszafoglalását követően, 1796-ban, a fürdő a König család birtokába került, ők építették át mai formájára ötvözve a régit az újjal, megőrizve műemlék-voltát. A fürdő magyarosított nevét is a családról kapta. A II. világháborúban a fürdő megrongálódott. Teljes felújítására 1950-ben került sor.

Sétainformációk

2022. március 06., 22.

Ár:
5500 Ft/fő
A séta hossza:
1.5 óra
Találkozási pont:
1027 Budapest, Fő utca 84. a Király fürdő bejárata előtt
A séta útvonala:
épületbejárás
Megközelítés:
M2-es metróval a Batthyány térig, majd gyalog

Forrás: imagine.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here