Utazás 2010 kiállítás: Oya Tuzcuoğlu, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete is köszöntötte a megjelenteket

Törökország és Pécs a kiállítás díszvendégeiként, India pedig ígéretes úti célként mutatkozik be a nagyközönség számára a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban, március 5-7. között.

Az Utazás 2010-en és társrendezvényein – hét párhuzamosan megrendezett kiállításon – közel ezer kiállító, szakmai konferenciák, zenés-táncos programok és igazi fesztiválhangulat várja az érdeklődőket: mindenki kedvére válogathat a nemzetek és ajánlataik színes kavalkádjából. Mindhárom napon 15 órakor sorsolás lesz a „D” pavilon színpadán, ahol repülőjegyeket, belföldi és külföldi hétvégéket, üdüléseket lehet nyerni.

A rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján Oya Tuzcuoğlu asszony, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete is köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva a két ország között fennálló történelmi, kulturális és gazdasági kapcsolatokat. Törökország az egyik legnépszerűbb célpontja a magyar utazásszervezőknek, a magyarok szeretik a török riviérát, Antalya az egyik leglátogatottabb város. A bemutatók és művészeti előadások alkalmával a vásár közönsége megismerheti a sokszínű török folklórt és az embereket.

Mindössze 4-5000 magyar állampolgár látogat évente Indiába. India fő céljai részvétellel, hogy bemutassa természeti szépségeit, építészeti csodáit, a kalandtúrák és az ökoturizmus lehetőségeit. Ebben az évben a hangsúlyt a wellness programokra helyezik, beleértve az ajurvéda és a spa lehetőségeket is.

A Pécs2010 program a Dél-Dunántúllal közösen jelenik meg a kiállításon: a 117 négyzetméteres standon busó segít a speciális maszkfaragásban és -festésben, a látogatók farsangi fánkból kóstolhatnak, pálinkát ízlelhetnek, valamint bort kortyolhatnak a Pécs-Mecseki Borút közreműködésével.

Forrás: http://valasz.hu, K.G. 2010.03.03.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here