Kövekbe zárult remény – Megrázó rövidfilm az ötéves Ahmetről, akit 120 óra után mentettek ki a romok közül a magyar hősök

Hall engem valaki? – hasít bele a csöndbe egy rekedt hang. Szüntelenül ez a kiálltás visszhangzik mindenhonnan éjjel és nappal. Mindenütt romok, az összedőlt épületek között a mentőcsapatok tagjai figyelnek feszülten és reménykedve. Napok óta túlélők után kutatnak. A helyszín Törökország, Antakya, ahol februárban egymást követően több romboló erejű földrengés pusztított.

Ilyen és ehhez hasonló megrendítő jelentetekkel van tele Fauszt Tímea rövidfilmje, melyet az egyik magyar mentőcsapat tolmácsaként rögzített, és amelyet a hirado.hu-n láthatnak először.

Fauszt Tímea évek óta Törökországban, Mersinben él, és ahogy megtudta, hogy Magyarországról is érkeznek mentőcsapatok a február 6-i katasztrófa után, önként jelentkezett, hogy tolmácsként segítse őket.

Másfél évig Antakyában és Iszkenderunban is élt, így ismerős volt számára a város. De nem a mostani formájában…

Fauszt Tímea helyszínen készített filmjéből az is kiderült, hogy a mentőcsapat tagja volt Lehoczki László is, aki már az 1999-es izmiti földrengés utáni mentésben is részt vett. Akkor még a legendává vált Mancs lépkedett az oldalán.

A magyar delegáció tagjaiként, kormányzati géppel, és a Köztársasági Elnök Asszony társaságában, 3 napot töltenek kint.
Forrás: Lehoczki László Official Facebook

Az egyik helyszínen a csapathoz odament egy isztambuli tűzoltó, aki 23 évvel később is felismerte Lehoczki Lászlót. Akkor is együtt dolgoztak, és most újra összehozta őket a sors. László ezúttal Hope, vagyis Remény nevű kutyájával dolgozott.

Teljes cikk és film hirado.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here