Trump stábja tudhatta, hogy Flynn a törökök lobbistája volt

A The New York Times című napilap és más amerikai médiumok szerint Donald Trump stábja – a Fehér Ház korábbi állításával ellentétben – mégis tudott arról, hogy Törökország lobbistája volt az amerikai elnök első nemzetbiztonsági tanácsadója, az azóta lemondatott Michael Flynn.

A napilap elsőként, még szerda éjjel internetes kiadásában jelentette ezt, majd a jól informáltságáról híres McClatchy hírportál és a Republikánus Párthoz közel álló Fox televízió is nagy teret szentelt a témának – írja az MTI. Mindezt a Fehér Ház márciusban még tagadta – olvasható a The New York Timesban. A liberális lap információi szerint Michael Flynn már akkor is szövetségi vizsgálat alatt állt, amikor még ki sem nevezték, és erről Trump munkatársainak tudomásuk volt.

A tényt a Fehér Ház márciusban még cáfolta, holott erről maga Flynn tábornok, majd az ügyvédei is tájékoztatták Donald Trump átmeneti csapatát – olvasható a lapban. A beszámoló szerint a témában egyeztetést folytattak Trump stábjának ügyvédei Flynn ügyvédjével.

Mint írják, Flynnt mégis kinevezték nemzetbiztonsági tanácsadónak, így hozzáférhetett a titkos hírszerzési anyaghoz is.

Folytatás

Forrás: mno.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here