Törökországig táncolja Debrecen és Magyarország hírét a Hajdú Táncegyüttes

A Debreceni Hajdú Táncegyüttest kérték fel, hogy képviselje hazánkat egy rangos nemzetközi néptáncfesztiválon Törökországban, Bursa városában. A versenyfesztiválon 25 együttes vesz részt a világ minden tájáról.

Péntek hajnalban indult útnak a Népművészet Európa-díjával is kitüntetett Debreceni Hajdú Táncegyüttes, hogy Magyarországot képviselje egy nemzetközi versenyfesztiválon Törökországban.

A magyar kulturális értékek közvetítése mellett célul tűzték ki, hogy a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) örömhírét és üzenetét – Mindenkivel, mindenkiNEK! – is továbbadják az ottlétük révén.

Már az utazás előtti utolsó táncpróbán magukra öltötték a NEK szimbólumaival ellátott pólókat és karkötőket, amelyeket örömmel viselnek majd a török forgatag utcáin is.

Miért példa és önmagában is üzenet egy ilyen csapat megjelenése? A tánc mindig az együtt mozdulást, az úton való együtt haladást vetíti elénk. A közösség, amely ebben a hivatástudatban jár, minden lépésével hitelesen közvetít a hitről, emberségről és szeretetről. A mi feladatunk pedig nem más, mint ezt a szeretetet vinni az emberek közé. Ez az igazi misszió.A táncosok az Isztambulban eltöltött gyönyörű, tartalmas nap után megérkeztek a fesztiválvárosba, Bursába, ahol rövid pihenés után készülnek a megnyitóra. A versenyfesztiválon 25 együttes vesz részt a világ minden tájáról. A bemutatókat rangos nemzetközi zsűri pontozza és értékeli különböző szempontok alapján.

Forrás: www.dehir.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here