Törökországban is indul az oltási kampány

Photo by Hakan Nural on Unsplash

Recep Tayyip Erdoğan elnök hétfőn este – a kabinet négyórás ülésezését követően – sajtótájékoztatót tartott, melyben összefoglalta a koronavírussal kapcsolatos legújabb tudnivalókat. Az egyik legfontosabb bejelentése, hogy legkésőbb csütörtökön vagy pénteken – előre meghatározott sorrend szerint – elkezdődik az oltási kampány.

A török lakosság, a szolgáltatók, vendéglátók és kereskedők leginkább azt várták a bejelentéstől, hogy változás lesz majd a szigorú korlátozásokban. Sajnos csalódniuk kellett. Az elnök beszédében hangsúlyozta, hogy továbbra is nagyon fontosak a korábban meghozott intézkedések. Csak akkor dönthetnek enyhítésről, ha a napi megbetegedések száma minimálisra csökken.

Röviddel később az egészségügyi miniszter tette közzé a legfrissebb adatokat: január 11-én 180,3 ezer tesztet végeztek el, 10.220 teszt lett pozitív, 1.003 a betegszám (aki tünetet is mutat), 174 az elhunytak száma. A miniszter szerint reményt ad, hogy egyre csökken az intenzív kezelést kapó betegek száma, ami hétfőn 2.783 főt jelentett. Szerencsére az utóbbi napokban egyre emelkedik a gyógyultak száma, mely most 10.301 volt. Ő is megerősítette, hogy a legerősebb fegyver a vírus ellen a korlátozások betartása, melyet az oltásprogram sikeréig fenntartanak.

További fontos tudnivaló még, hogy Isztambul kormányzója bejelentette: 2021. január 15-től a 20 év alattiak és a 65 év felettiek nem szállhatnak fel a tömegközlekedési járművekre.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here