Török példa: út, ami túléli a telet

Az Alsóverecke-Volóc-Ökörmező főút javítását még 2017-ben kezdték meg, de a szakaszon mostanáig nem keletkeztek úthibák és kátyúk –derült ki az M-studio regionális tévécsatorna összeállításából.

A riportból kiderül, hogy a közbeszerzési pályázaton az Onur nevű török cég nyert, a vállalat azt ígérte, hogy a teljes körű útfelújítás után a szóban forgó útszakasz nem lesz rosszabb, mint a Kijev-Csap nemzetközi jelentőségű főút. Tavaly év végéig Iszka településig jutottak a rekonstrukcióval. Az elkészült szakaszon a kemény tél ellenére sem jelentek meg úthibák. Köszönhető ez annak is, hogy a vállalat 2017-ben Volóc közelében egy modern aszfaltüzemet is felépített, így csak saját anyaggal dolgoznak.

Az említett autóút a vidék egyik legforgalmasabb turisztikai útvonala, az igen népszerű Szinevéri tengerszemhez, valamint az Ökörmezői és a Volóci járásban működő sítelepekhez vezet. Ezt megelőzően ezt a szakaszt 1974-ben javították, így nagyon rossz volt már az útburkolat.

Az összeállításban megkérdezett autósok mindegyike dicsérte és példaértékűnek nevezte a kivitelezők precíz és tartós munkáját.

Forrás és videó: karpathir.com


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here