Török kormánygép lesz az egyik katari luxus Jumbo

Mégsem adja el, hanem inkább Törökországnak ajándékozza egyik fél milliárd dollár értékűre becsült, VVIP kormányfői, királyi luxust kínáló kabinbelsővel felszerelt Boeing 747-8-asát a katari uralkodócsalád.

Mint arról beszámoltunk, nemrég három, a katari uralkodókhoz közvetlenül vagy közvetve köthető Boeing 747-est is meghirdettek eladásra, az igazi kuriózumnak számító, az arab világ urai körében méltán népszerű rövidített törzsű 747SP mellett két modern, 747-8-ast is.

A hivatalosan az uralkodók szállításáért felelős Qatar Amiri Flight flottájába tartozó A7-HBJ lajstromjelű gép mellett a Bermudában bejegyzett Worldwide Aircraft Holding tulajdonában álló és annak festését viselő VQ-BSK-t is meghirdették több, repülőgépek értékesítésével foglalkozó portálon.

Most azonban úgy tűnik, hogy a tulajdonos meggondolta magát, és a fél milliárd dollárra (körülbelül 140 milliárd forintra) becsült ár bezsebelése helyett inkább politikai célokra használná fel a gépet.

A területét tekintve kicsi, ám annál gazdagabb öböl-menti ország uralkodója úgy döntött, egyik legfőbb politikai partnerének, Törökország államfőjének, Erdogannak ajándékozza gépet.

Folytatás

Forrás: airportal.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here