Többeket őrizetbe vettek egy csütörtöki választási összetűzés miatt Törökországban

Tizenkilenc embert vettek őrizetbe a hatóságok a délkelet-törökországi Sanliurfa tartományi székhelyen a kormánypárt egyik politikusa ellen elkövetett csütörtöki támadás kapcsán – jelentette szombaton az Anadolu állami hírügynökség.

Az elfogottak között van Ismail Kaplan, a kurdbarát Népek Demokratikus Pártja (HDP) ellenzéki tömörülés egy képviselőjelöltje is.

Az őrizetbe vételek előzménye, hogy a HDP hívei és a Sanliurfa tartományi Surucban kampányoló Ibrahim Halil Yildiz, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) politikusának támogatói között erőszakos összetűzés robbant ki, amelyben négy ember meghalt egyelőre nem teljesen világos körülmények között.

Lövöldözés vagy támadás

Hírügynökségi jelentés szerint fegyveresek támadtak az AKP kampánycsapatára, egy a BBC török nyelvű hírportáljának nyilatkozó szemtanú viszont azt mondta, hogy a két párt támogatói tüzet nyitottak egymásra. A szemtanú szerint a két, egymást kifejezetten nem szívlelő tábor között azután fajult el a helyzet, hogy egy boltvezető kijelentette az AKP támogatóinak: ő bizony nem fog a kormánypártra szavazni.

Folytatás >>>

Forrás: hirado.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here