Szijjártó Péter: Magyarország mindig is Kelet és Nyugat együttműködésén dolgozott

Magyarország mindig is Kelet és Nyugat együttműködése érdekében dolgozott, ezt bizonyítja a Türk Tanács budapesti irodájának mai megnyitása is – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Az ünnepségen a tárcavezető kiemelte, hogy elképesztő erejű és sebességű változások zajlanak a minket körülvevő világban, új világrend jött létre, és mint minden új helyzet, ez is nyertesekre és vesztesekre osztja a világ országait.

Azok lehetnek nyertesek, akik kiállnak önmagukért, a nemzeti érdek érvényesítését tekintik iránytűnek, megőrzik kulturális, vallási és történelmi örökségüket, továbbá ragaszkodnak identitásukhoz – mondta Szijjártó Péter, aki hangsúlyozta: mi büszkék vagyunk történelmi, kulturális és vallási örökségünkre és arra, hogy minden nyomásgyakorlás dacára meg tudtuk őrizni Magyarországot magyar országnak és biztonságos otthonunknak.

Szijjártó Péter köszönetet mondott, amiért a Türk Tanács úgy döntött, hogy első európai képviseletét Budapesten hozza létre.

Forrás: www.origo.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here