Szépségipari népvándorlás: vakító mosoly a magyaroktól, hajkorona az albánoktól

Az olaszok szakállbeültetésre utaznak Törökországba, gazdag nyugat-európaiak jönnek fogorvoshoz vagy hajbeültetésre Magyarországra, az amerikaiak viszont nem merészkednek a vadkeletre, inkább választják Spanyolországot.

Az egészség- és szépészeti turizmus hamarosan évi ezermilliárd dolláros üzlet lehet, és ebből Magyarország is kiveszi a részét.

Egész meglepő okból utazik egyre több olasz turista Törökországba: szakállbeültetésre. A speciális plasztikai sebészi eljárásért már korábban is sokan kerestek fel török klinikákat, de főleg az arab világból, ahol a szakáll a férfiasság jelképe – az évtized elején még a páciensek 75 százaléka valamelyik arab országból érkezett –, de újabban az európaiak is kezdik felfedezni ezt a lehetőséget, ahogy bejött a divatba a szakáll. A szakállbeültetések aránya a világon hétszeresére nőtt 2004 és 2014 között, és a növekedés azóta sem állt meg. Pedig nem olcsó beavatkozásról van szó: akár 7000 eurónak megfelelő török lírát is elkérhetnek egy beültetésért.

Folytatás >>>

Forrás: hvg.hu

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here