Szavazzon Ön is a 2019 év fotójára!

Az Anadolu Ajansı (AA) török hírügynökség 2012 óta minden évben megrendezi az „Év fotója” versenyt, melynek során mindenki leteheti voksát. Ön is szavazhat még pár napig, egészen december 31-ig.

Az előzetes válogatások során 50 képre szűkítették a kört, három kategóriába sorolva. A haber – hírek kategóriában 17, a yaşam – élet csoportban 19 és a spor – sport kategóriában 14 kép közül választhatják ki az Önöknek tetszőt. A képfeliratok törökül és angolul is olvashatók.

Csatlakozzon Ön is a szavazókhoz, akik között – többek között – ottvan Recep Tayyip Erdoğan köztársasági elnök, miniszterek, sportolók, üzletemberek és hírességek. Tavaly 223 ezer szavazat érkezett a fényképekre.

A sajtó rendszeresen hírt ad arról is, hogy ki adta le voksát és mely képekre. Éppen a napokban tudtuk meg, hogy Törökország budapesti nagykövete Ahmet Akif Oktay is szavazott.

A hírek kategóriában Behçet Alkan fotós Mehmetçik çocukların yüzünü güldürdü – Mehmet megmosolyogtatja a gyerekeket és Hakan Burak Altınöz Sarıkamış şehitleri anısına – Sarıkamış hőseinek emlékére című képeket választotta. Az életképek közül Halil Fidan Harran’da yaşam – Az élet Harranban és Özge Elif Kızıl Bilim ve barış kıtası – A tudomány és a béke földrésze című képeit kedvelte. A sport képek közül pedig Erhan Elaldı Beytullah’ın azmi – Beytulah kitartása és Mustafa Yalçın képét a Millilerden asker selamı – A nemzeti csapat tisztelgése, illetve Şebnem Çoşkun fotóját a Şahika Ercümen’den dünya rekoru – Şahika Ercümen világrekordja című fényképeit választotta.

Szavazzanak Önök is, vagy legalább nézzék meg a csodálatos felvételeket EZEN a linken!

Erdem Éva – Türkinfo


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here