Szaúd-Arábia elismerte, hogy meggyilkolták a kormánykritikus újságírót

Az egész világon végigsöpört a felháborodás amiatt, hogy a szaúdi kormánykritikus újságíró, Dzsamál Hasogdzsi több mint két hete egy házassági ügyintézés miatt beugrott hazája isztambuli főkonzulátusára, ahonnan azonban soha többet nem jött ki. Török források az elmúlt hetekben arról beszéltek, hogy minden valószínűség szerint megkínozták, meggyilkolták, majd csontfűrésszel darabokra szeletelt testét diplomáciai zsákokban csempészték ki.

A gyilkossággal vádolt szaúdi rezsim, közelebbről Mohamed bin Szalmán teljhatalommal kormányzó trónörökös azonban eddig mereven tagadta, hogy bármit is tudna Hasogdzsi sorsáról. A szaúdiak azt állították, hogy Hasogdzsi elhagyta az épületet, noha térfigyelő kamerák felvételein is látszott, hogy ez nem történt meg.

Azonban miután a török hatóságok hivatalosan semmit sem mondtak ki, de módszeresen kezdték felgöngyölíteni a szálakat (és nem utolsósorban a fejleményekről gondosan szivárogtattak a médiának is), 17 napnyi tétovázás után, péntek késő este a nyilvánosság elé állt a szaúdi államügyész, hogy előadja, mi is történt hivatalosan Dzsamál Hasogdzsival:

Index

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here