Szállodai legek a török tengerparton, amely újra dübörög

Forrás: pxfuel.com

A 2022-ben csúcsokat döntő török turizmus szárnyalása megállíthatatlannak tűnik. A török tengerpart újra a régi, nyüzsgő arcát mutatta a Sun&Fun Holidays Magyarország idei első tanulmányútján, amelyen lapunk munkatársa is ott volt.

A világjárvány, az orosz–ukrán háború, az infláció következményei mellett Törökországot nem kímélték a természeti csapások sem, tavaly erdőtűz, idén földrengés is sújtotta a térséget, viszont még ez sem szegte kedvét az ide vágyóknak – a helyi turisztikai szakembereket is meglepte, hogy nem mutattak visszaesést a foglalások. A tavalyi rekord árbevétel nemcsak a nyári szezon eredménye, a korábban tömegével érkező orosz turisták helyett, az őszi és tavaszi időszakot egyaránt kedvelő német, brit, lengyel, cseh és skandináv térségből ide utazók száma is a többszörösére nőtt.

A hazai utazásszervezők szerint a magyar utasok 80 százalékának még mindig az a leghőbb vágya az úti cél kiválasztásakor, hogy ne kelljen sokat repülni, legyen jó tengerpart, és minőségi all inclusive szolgáltatást nyújtson a szálloda. Ebben pedig Törökországnak egyelőre nemigen akad vetélytársa.

Visszatért az élet Antalyába
Hatalmas a nyüzsgés az antalyai reptéren, pezseg az élet az utcákon, mosolyognak az emberek a zsúfolt kávézók teraszán, a bazárokban ismét lehet alkudni (tavalyi ottjártunkkor szinte semmit nem engedtek az árakból), esténként szól az élő zene és beindul a diszkó, egy-egy szállodát már most telt házasra töltenek a nyarat kivárni nem bíró európai, többnyire nyugdíjas korú vendégek, fiatalabb párok és helyi vendégek – mindez tavasz végén.

Folytatás

Forrás: turizmus.com


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here