Szabadlábon védekezhet a Törökországban vád alá helyezett német újságíró

Szabadlábon védekezhet az a német állampolgárságú újságíró nő, aki ellen terrorszervezeti tagság és terrorpropaganda miatt folyik peres eljárás Törökországban.

A felette ítélkező isztambuli bíróság hétfőn az ügyészség kérésére úgy döntött, hogy Mesale Tolu és öt állítólagos bűntársa az ítélethirdetésig szabadlábon védekezhet – jelentették hírügynökségek az eljáráson részt vevő megfigyelőkre hivatkozva. Tolu nem hagyhatja el az országot, és hetente egyszer jelentkeznie kell a rendőrségen.

Az újságíróként és tolmácsként dolgozó Tolu egyike annak a tizennyolc személynek, akit azzal vádolnak, hogy propagandatevékenységet végzett a törökországi Marxista-Leninista Kommunista Párt (MLKP) számára, és tagja is a szervezetnek. Tolu húszéves börtönbüntetésre számíthat elmarasztaló ítélet esetén.

Az újságíró visszautasította a vádakat, és kifogásolta, hogy hónapokon át ítélet nélkül tartották fogva. A harminchárom éves nőt április 30-án vette őrizetbe a török terrorelhárítás a lakásában. Május 6-a óta az isztambuli női fogdában raboskodik.

Folytatás

Forrás: mno.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here