Sokkoló felvételek: erdőtüzek pusztítanak Törökországban és Libanonban

Kép forrása: www.pikrepo.com

Heves erdőtüzek pusztítanak a Földközi-tenger keleti medencéje mentén, Törökország déli és Libanon északi részén − számolt be az MTI. Törökországban a forró időjárás és az erős szél miatt tűz pusztít az Antalya üdülővárostól 75 kilométerre keletre fekvő Manavgat városnál és a közeli falvaknál.

A legfrissebb hírek szerint három ember meghalt, tíz pedig csapdába esett egy erdőtűzben csütörtökön. Az ország déli területén már második napja tombolnak a lángok. A mezőgazdasági miniszter, Bekir Pakdemirli elmondta, hogy a Manavgattól 16 kilométerre északkeletre fekvő Kepezbeleni körzetben

az emberek kimenekítése közben egy 82 éves férfit holtan találtak.

Tíz ember a tűzben rekedt a közeli Oymapinar gátnál. A hatóságok már 18 falut és körzetet evakuáltak Antalyában, míg a szomszédos Adana és Mersin tartományokban további 16 falut. A televíziós felvételeken égő lakóházak és a mezőkön át menekülő emberek láthatók, miközben a tűzoltók helikopterek támogatásával küzdenek a lángokkal.

A Libanon északi részén fekvő Kubajat régióban ugyancsak hatalmas tűz tombol, és lakott területeket fenyeget. A lángok oltása közben meghalt egy 15 éves fiú. Nyolc embert kórházba szállítottak.

Az óriási tűz sok erdős területet elpusztított, a lángok a lakóházakat fenyegetik. A szántóföldek és gyümölcsösök is veszélyben vannak.

Forrás: index.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here