Sevgi Can Yağcı Aksel dedikált könyve a Türkinfotól

A Türkinfo a pandémia napjaiban is ablakot nyit a kultúra és az irodalom kedvelői számára: Magyarországról író vagy Magyarországgal kapcsolatban lévő török szerzők dedikált könyveit juttaja el az olvasókhoz.

A sorban most következő író  Sevgi Can Yağcı Aksel, akinek neve jól ismert a török–magyar kulturális életben.

Első novelláskötete – mely elnyerte a Türkan Saylan művészeti díjat – 2019-ben  Kapıya Not Bıraktım (Üzenetet hagytam az ajtóban) címen jelent meg.

“Sevgi Can Yağcı Aksel szereti a csigákat. A mögöttük hagyott csillogó nyomot, a spirál alakú, végtelenségig csavarodó csigaházukat… Akárcsak a kicsi és varázslatos csigáké, hősei utazásai sem autópályákon vagy híres utakon, esteleg nagy utcákon zajlanak, hanem azokban a feltűnésmentes utcácskákban, amelyek nem találtak helyet még a térképeken sem, csak éppen hirtelen eléjük kerültek. Ezeken az utakon eltévedni, a földre kerülni, a látottaktól meglepődni vagy örülni is lehetséges.”

Hogyan lehet Öné a kötet, melyet az író dedikál?

  • A Türkinfo Alapítvány bankszámlájára (TÖRÖK-MAGYAR KULT, INF ÉS MŰV ALAP 11709002 20648943) átutalja a könyv árát, mely 1.000 Ft. (Ha valaki szállítócéggel szeretné megkapni a könyvet, akkor annak költségét, további 1.000 Ft-ot is szükséges utalnia.)
  1. Majd megküldi az info@turkinfo.hue-mail címre a banki átutalás igazolását és az információt, hogy milyen névre kéri a dedikációt.
  2. Amennyiben lakcímre történő szállítást kér, a címet is írja meg! (Külföldi postázás esetén a postaköltség egyedi összeg lehet.)
  3. Amennyiben személyesen kívánja átvenni a könyvet, e-mailben értesítjük arról, hogy a könyv dedikációja elkészült, majd egy budapesti, központi kávézóban veheti azt át.

Hogy ne hiányozzék a kultúra a mindennapi életünkből

Sevgi Can Yağcı Aksel Ankarában született 1977. július 10-én. 1998-ban végzett az Ankara Egyetem hungarológia szakán, majd kiadói és oktatási területen dolgozott. 2005-2006-ban a Gazi Egyetem Kommunikációs Karán kutatóként dolgozott, és elnyerte a Balassi Bálint Magyar Kulturális Intézet ösztöndíját, mellyel Budapestre utazott irodalmi fordítói mesterképzésre. Visszatérve Ankarába doktorandusz képzésben vett részt rádió, televízió és film szakon. 2012-től az Ankara Egyetem Kommunikációs Karán dolgozik. Óráin a kritikus olvasásról, az írástechnikákról, a politikai rezsimekről és a médiakultúráról, a népi kultúráról és zenéről tart előadásokat. Amikor csak teheti, magyar irodalomi műveket fordít törökre, illetve időnként ír is.

Első novelláskötete a Kapıya Not Bıraktım. Férje, Cem, és négylábú gyermekei – Münü, Şapşi és Miyu – kíséretében utazik olyan helyekre, mint Isztambul, Ankara, İskele (Ciprus) vagy Budapest.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here