Rekordszámú futót várnak a 40. Vodafone Isztambul maratonra

A szervezők rekordszámú futóra számítanak az idei Isztambul maratonon.

A 40. Vodafone Isztambul maratont – a világ egyetlen olyan sporteseményét, amely két kontinensen zajlik – november 11-én rendezik meg.

A Vodafone Turkey vezérigazgató-helyettese, Hasan Suel, az Anadolu Ajansı török hírügynökségnek arról beszélt, hogy a 10- és a 15 km-es távokra a regisztráció már lezárult, és ebből is látszik, hogy idén mennyire sokan nevezetek a futóversenyre.

„Az Isztambul maraton nagyon népszerű a külföldi és a török futók körében is” – mondta. „Ez az egyetlen olyan maratoni futóverseny, amely során a versenyzők két kontinensen is futnak.”

A maraton Isztambul ázsiai oldalán, a Július 15-e mártírjai hídról (korábbi nevén Boszporusz-híd) rajtol és a cél ismét az európai oldalon, a történelmi Sultanahmet téren lesz.

A futóverseny idei mottója: „Futás Isztambul egészséges jövőéjért”

A futás egyre népszerűbb sport Törökországban is, ezt jól mutatja, hogy a közel 30 000 profi futó nagy része török, rajtuk kívül több mint 100 országból 3 500 futó vesz részt a versenyen. A maratoni (42 km-es) távon kívül három másik távra is lehetett nevezni: 15 km, 10 km és 8 km. Ezenkívül kerekesszékes versenyzők számára is indítanak egy futamot.
A tavalyi versenyt a férfiaknál a francia Abraham Kiprotich, míg a nőknél a kenyai Ruth Chepngetich nyerte.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here