Nemzetük dalaival köszöntötték Székesfehérvárt a néptáncosok

Csütörtökön a Városházán fogadták a táncosokat, akik egy-egy dallal mutatkoztak be és töltötték meg vidámsággal a Dísztermet. A színvonalas hagyományokkal bíró XXIV. Királyi Napok Nemzetközi Néptáncfesztivál rendezvényei a világot hozzák el Székesfehérvárra: a belvárosi táncszigetek, a királyi gyermekjátszók és az esti folkestek is népszerű programjai a Székesfehérvári Királyi Napoknak.

A brazil, kanadai, kolumbiai, indonéz, macedón, szlovák, tajvani és török csoportok énekkel, vidámsággal és mosollyal töltötték meg a Városházát.A tánccsoportokat Cser-Palkovics András polgármester fogadta a Városházán, kiemelve, hogy Fehérvár ezeréves városában mindig fontos szerepet töltött be a kultúra és a kulturális értékek, mint a tánc és a zene, ezért is foglal el kiemelt helyet a rendezvények között a nemzetközi néptácfesztivál. “24 éve látjuk vendégül augusztusban a világot, így volt ez idén is, köszönjük az elmúlt napok sok szép pillanatát és hogy elhozták saját kultúrájukat a városunkba. Remélem ez a rendezvény is hozzájárul ahhoz, hogy a világ mosolygósabb, szebb hely legyen.” – mondta köszöntőjében Székesfehérvár polgármestere.

A Városháza Dísztermében az együttesek – a brazil Companhia Barrica do Maranhão, a kanadai Les Chamaniers de Saint-Hyacinthe, a kolumbiai Compania Nacional de Danza Folclórica Herencia Viva, az indonéz Krida Budaya Universitas Indonesia, macedón MEGDAN, az szlovák Folklórny súbor Háj, a tajvani Youth Taipei Dance Theater és a török ARMES Folk Dance Association – hagyományoknak megfelelően egy-egy dallal köszöntötték Székesfehérvárt.

A XXIV. Nemzetközi Néptáncfesztivál záró programja, az együttesek felvonulása 18.30 órakor indul a Táncházból.

A menet a Malom utca – Mészöly Géza utca – Mátyás király körút – Alba Pláza – Liszt Ferenc utca – Városház tér – Fő utca – Zichy- színpad útvonalon halad majd végig. A fergeteges záró gálát 20.00 órától kísérheti végig a közönség a Zichy színpadon.

Forrás: www.szekesfehervar.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here