Nagymértékű díjemelés Törökország múzeumaiban

A török Kulturális és Turisztikai Minisztérium bejelentette, hogy 20%-kal emelkednek a múzeumi belépődíjak. Ez az emelkedés mindenkit érint, aki az antik városokba vagy az UNESCO listán szereplő történelmi emlékekhez látogat, ami minden évben 2 millió turistát jelent. Törökországban összesen 160 múzeum üzemel, a legolcsóbb 7 TL (360 Ft), a legdrágább 72 TL (kb. 3700 Ft) áron látogatható ezután.

Az alábbi áremeléseket 2019. július 15-től vezetik be:

Topkapı Palota múzeum: 72 TL (régi ár: 60 TL)

Hárem: 42 TL (régi ár: 35 TL)

Szent Iréné Bazilika: 36 TL (régi ár: 30 TL)

Epheszosz antik város: 72 TL (régi ár: 60 TL)

Hierapolisz (Pamukkale): 60 TL (régi ár: 50 TL)

A minisztérium a Twitteren magyarázta meg az emelkedést: „A már meglévő múzeumok karbantartása, új múzeumok megnyitása, valamint a történelmi helyszíneken az ásatási időszakok meghosszabbítása érdekében kerül sor az árak emelésére, melyek így közelítenek az Európában is megszokott mértékhez.”

A tájékoztatáshoz hozzátették, hogy az egy évre előre megvásárolt Müzekartok (múzeumkártya) tulajdonosai továbbra is a régi áron használhatják kártyájukat. Ez azonban az országba látogató turistákat nem vigasztalja, mert azt csak török állampolgárok és letelepedési vagy lakhatási joggal rendelkező külföldiek jogosultak megvásárolni.

Forrás: onedion.com

Erdem Éva – Türkinfo


1 COMMENT

  1. A magasabb jegyárak mellett, ha valaki nem akar mondjuk 1-2 órát ácsorogni a kilométernyi kígyózó sorokban a tűző napon, van külön felállitott kis bodé minden múzeum jegypénztára mellett, ahol 105 TL-ért un. gyorsjegyet lehet venni, és azzal 10 perc alatt be lehet jutni 😁

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here