Múzeumok Éjszakája mágikus művészettel egy misztikus helyen

A DRÓT alkotói különleges éjszakára készülnek 2017 június 24-én, szombaton az esztergomi Dzsámiban.

Szarka Fedor Guido szimmetrikus és aszimmetrikus képei, objektjei, tus és akvarellrajzait állítjuk ki Az Út felett című kiállításon, amelynek megnyitója 18:00-kor lesz.

Utána éjjel 11-től Fügedi László muzsikál török lanton és Weiner Sennyey Tibor olvassa fel a Gül Baba című elbeszélését.

Gül Baba Budapest misztikus alakjainak egyik legjellegzetesebbje. A „Rózsák Atyjá”-ról olyan sok mindent leírtak már, hogy nyugodtan kijelenthetjük: nem tudunk róla semmi biztosat. Ki lehetett a „valódi” Gül Baba, milyen múltja és legendás utóélete volt?
Weiner Sennyey Tibor Gül Baba c. elbeszélését 2012-ben adta ki a Kelet Kiadó; megjelenése utáni különleges események, a kedvező kritikai és pozitív olvasói vélemények hatására döntött úgy a szerző és Szarka Fedor Guido a könyv illusztrátora, hogy a könyvet s annak üzenetét ‘életben’ kell tartani.

A szerzői felolvasásokat a könyv illusztrációs anyagát képező grafikák vetítése és Fügedi László ‘Füge’ saz játéka kíséri majd.
Méltó környezetben az esztergomi Dzsámiban kerül sor a könyv teljes felolvasására, a GÜL BABA Ősbemutatójára, miközben körülöttünk a könyv illusztrátorának legújabb munkáinak kiállítása lesz.

Forrás: drot.eu


1% ADÓDÉRT 100% Törökország!

Ezúton is köszönjük, hogy az SZJA 1%-ának felajánlásakor gondol a Türkinfo Alapítványra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here