Mutatunk egy nagyon rendben lévő állami koronavírus-oldalt Törökországból

Élő oltási számláló, oltási terv, és lényegében minden felmerülő kérdés-válasz megtalálható a török állami koronavírus-tájékoztató oldalon.

A koronavírus-járvány idején egy jól használható, sok adatot megmutató, mégis áttekinthető, szemléletes kormányzati oldal nagyon fontos. Ilyet rakott össze a török kormány, kormány,még élő oltási számláló is van.

A főoldal közepén rögtön egy számláló mutatja, hány embert oltottak be eddig – ez a számláló tényleg sűrűn, pár percenként frissül. Ez a world-o-meter-es megoldás nyilván arról is szól, hogy az oldalra látogató lássa, a hatóságok ezt a területet is kontroll alatt tartják, értesülnek mindenről, ami növelheti a bizalmat az emberekben.

AZ OLDAL ÁTTEKINTHETŐ, A SZÁMLÁLÓ SZERINT GYORSAN HALADNAK AZ OLTÁSSAL.

Törökországban 2,38 millió koronavírus-fertőzöttről tudnak, és 24 ezren haltak meg eddig benne a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint. Ankara még 2020 végén 3 millió vakcinát vett és kapott a kínai SinoVac cégtől, ezt két részletben adják be 28 nap különbséggel, írja az aa.com.tr. A SinoVac oltása, a CoronaVac elölt vírussal működik, ami a hagyományos oltási eljárás (a különböző oltástípusok működéséről itt írtunk). A vakcina hűtőben tartva is eláll, nem kell különlegesen hideg környezetben tárolni, mint a módosított mRNS-sel működő vakcinákat (Pfizer-BioNTech, Moderna).A 85 milliós országban az oltás nem kötelező, a felmérések szerint a török lakosság 41 százaléka akarja beoltatni magát.

Törökország összesen 50 millió adag vakcinát vett Kínától, 20 millió az ígéretek szerint január végére meg is érkezik.

további részletek>>>


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here