München helyett Isztambul rendezheti a 2023-as BL-döntőt

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) ismét megvariálta a következő évek Bajnokok Ligája döntőinek helyszínét és sorrendjét. A legújabb állás szerint a 2023-as döntőt nem Münchenben, hanem Isztambulban rendezik – írja az MTI.

Ha nem tör ki a koronavírus-járvány, akkor a 2020-as BL-döntőt eredetileg az isztambuli Atatürk-stadionban játszották volna le, ahol korábban a 2005-ös döntőt is rendezték. De kitört, a BL-szezon félbeszakadt, az augusztusra halasztott végjátékot pedig Lisszabonban tartották meg. Az UEFA ekkor úgy döntött, hogy az isztambuli döntőt 2021-ben pótolják be, csakhogy a 2021-es, a 2022-es és a 2023-as döntő rendezési jogát még a járvány előtt odaítélték Szentpétervárnak, Münchennek és Londonnak.

Erre a problémára azt a megoldást találták ki, hogy a rendező várásokat egy évvel „eltolják”, vagyis Szentpétervár kapja a 2022-es, München a 2023-as, London pedig a 2024-es döntőt. De ez a terv is borult, mert a járványhelyzet miatt Isztambul megint nem tudott rendező lenni, a döntőt ismét Portugáliába vitték, hogy a Chelsea és a Manchester City szurkolói is ott lehessenek a portói stadionban.

a cikk folytatása>>>


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here