Milliók indultak útnak a 10 napos ünnep kezdetén

Milliók keltek útra Törökországban a 10 napos állami ünnep kezdetén, augusztus 25-én délután, hogy meglátogassák rokonaikat és kiélvezzék a nyár utolsó napjait.

A török miniszterelnök-helyettes, Bekir Bozdağ augusztus 15-én jelentette be, hogy mivel a török nemzeti ünnep, a győzelem napja (Zafer Bayramı) szerdára esik, a 4 napos áldozati ünnep (Kurban Bayramı) pedig szeptember 1-jén kezdődik, így az augusztus 28-i hét fennmaradó napjait munkaszüneti nappá nyilvánítják. Ezért a családok nagy része már augusztus 25-én késő délután, munkája végeztével elindult, hogy minél több időt tölthessen távol élő szeretteivel és kiélvezhesse a nyár utolsó napjait.

A turisztikai övezetben már szinte sehol nincs szabad szoba, minden szálloda 100%-os telítettséggel üzemel. A busz- és légitársaságok több új járatot is forgalomba állítottak, hogy a nagyszámú utazóközönség igényeit kielégítsék. Az autópályákon óriási dugók alakultak ki, és a török határnál is kilométeres sorok várakoznak.

A Turkish Airlines vezérigazgatója arról számolt be, hogy csak augusztus 25-én 1 545 járatot indítottak, amelyekkel közel 250 000 ember már el is utazott. Az ünnep idején 196 extra járat is forgalomba áll, ezek többek között Bodrumba, Dalamanba és Antalyába visznek utasokat.

A Pegasus Airlinesnál is 100%-os a foglalás. Az Onur Airnél pedig arról számoltak be, hogy közel 100 000 utas utazik velük ez alatt a 10 nap alatt.

A több mint egy hétig tartó ünnep a turisztikai szektornak is jót tesz, ez alatt a 10 nap alatt több mint 1 millió ember utazik el, ezáltal az országnak 1 milliárd török líra bevétele keletkezik.

Forrás: Hürriyet Daily News

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here