Megan Fox Törökországban forgatott

Az amerikai színésznő és modell, Megan Fox a közelmúltban Törökországba látogatott, hogy felfedezze az ország északnyugati részén, Çanakkale tartományban található Tróját.

Fox azért utazott Törökországba, hogy részt vegyen a „Mítoszok és rejtélyek Megan Foxszal” című, a brit Travel Channel csatornán hamarosan induló dokumentumfilm-sorozat egyik epizódjának forgatásán.

A készülő epizód a trójai háborúról fog szólni és valamikor nyár végén kerül adásba. A műsorban Fox a Çanakkale Onsekiz Mart Egyetem tanárával, Rüsten Aslannal beszélget, melynek során rövid ismertetőt kapunk Trójáról és mitológiájáról.

A színésznő több képet is készített telefonjával miközben Aslannal beszélgetett. Eközben a forgatócsoport az ókori városban és közvetlen környezetében forgatott.

Trója a Hısarlık dombjai között található, szép kilátással Törökország égei-tengeri partvidékének síkságára. Trója – a maga 4000 éves történelmével – az egyik leghíresebb régészeti lelőhely a világon. A terület az ókori görög költő, Homérosz Iliász és Odüsszeia című eposzai által vált világhírűvé. Az UNESCO Világörökségi Listájára 1998-ban került fel. A 20 éves évforduló tiszteletére a Török Kulturális és Turisztikai Minisztérium a 2018-as évet Trója évének nevezte ki.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here