Lepd meg kedvesed egy csokoládéfesztivállal a történelmi Isztambulban!

Hamarosan itt a Valentin-nap, ami remek lehetőség, hogy egy kis csokival kedveskedj párodnak.

A történelmi jelentőségű Sirkeci pályaudvar idén egy négynapos csokoládéfesztiválnak ad helyet, mely éppen egybeesik a Valentin-nappal. A Nemzetközi Csokoládéfesztivál február 11-től 14-ig tart majd. A rendezvényen helyi és külföldi csokoládékészítők és -gyártók állítják ki termékeiket, melyeket a helyszínen meg is lehet kóstolni. Mindegy, hogy a fehér, az ét- vagy a klasszikus tejcsokoládéért rajongsz, garantáltan nem fogod megbánni az élményt!

A szervezők egész Törökországból várják az édesszájú gyerekeket a programra. A fesztiválszervező MedyaDoktoru számos érdekességgel várja a látogatókat a kóstoláson túl: a résztvevők megismerkedhetnek a csokoládékészítés technológiáival, workshopokon vehetnek részt, illetve külön programokkal készülnek a kisgyerekes családok számára.

Persze nem csak finom illatok és finom falatok várhatók, az eseményen vendégül látnak egy profi séfet is, aki csokoládészobraival kápráztatja majd el a jelenlévőket. Ezeket az alkotásokat az utolsó napon szétosztják a gyerekek között.

További érdekességként helyet kapott a programban egy csokoládé ihlette divatbemutató és egy kiállítás is, mely Isztambul csokoládégyártását és édességboltjait mutatja be a kezdetektől napjainkig.

A vendégek ezen a kiállításon bármit – amit valaha tudni szerettek volna – megtudhatnak a profiktól e méltán népszerű édességről. Az idei program témája a „Szerelem” lesz, és úgy tervezik, az eseménynek lesz folytatása az elkövetkezendő években is.

Forrás: dailysabah.com

Fordította: Csehi Anna – Türkinfo


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here