Lelőttek több embert a Frankfurt melletti Hanau városban

A terrorista Tobias R. beismerő levelet és videót hagyott hátra, amiben arról beszélt, hogy

EL KELL PUSZTÍTANI AZOKAT AZ EMBEREKET, AKIKET NEM LEHET KIUTASÍTANI NÉMETORSZÁGBÓL.

Lelőttek több embert a Frankfurt am Maintól mintegy húsz kilométerre lévő Hanau városban szerda éjjel – közölte Hessen tartomány rendőrsége éjszaka. Az első lövések éjjel tíz óra körül dördültek el, két vízipipabárban lőtt a támadó, a német Tobias R.

Tizenegy halálos áldozat és négy súlyos, életveszélyes állapotban lévő sérült van a helyi rendőrség tájékoztatása szerint, a feltételezett elkövető 34 éves Tobias R. és édesanyja is az elhunytak között van.

A Telegraph berlini tudósítójára hivatkozva azt írja, hogy a beismerő levél és a videó tartalmilag nagyon zavarosak, szélsőjobboldali radikális megállapítások vannak benne és paranoid jegyeket hordoznak. Például a levélben van “személyes üzenet az amerikaiaknak”, amiben azt állítja a terrorista férfi, hogy náluk föld alatti bunkerekben gyilkolnak gyerekeket. Arra biztatja az amerikaiakat, hogy “lépjenek fel és harcoljanak” ez ellen.

Angela Merkel német kancellár szavait kormányszóvivője tolmácsolta a Twitteren, amikor azt írta, hogy mélyen együtt érez a borzalmas bűncselekmény érintettjeivel, a családokkal, akik halottaikat gyászolják. A sérülteknek gyors felépülést kívánt.

Korábban, csütörtökön hajnali fél kettő körül a hírügynökségek arról számoltak be, hogy a területet helikopterrel is átfésülő rendőrség máris letartóztatott egy férfit – mint ez a fenti fotón is látható –, aki összefüggésbe hozható a támadással. De aztán hajnali ötkor már új információk érkeztek: a helyi rendőrség a Twitteren azt írta, hogy a feltételezett elkövetőt hanaui otthonában holtan találták. A lakásban még egy holttest volt, a Bild szerint a férfi anyja, a rendőrség azt írta, valószínűsíthetően nincs több elkövető. Arról egyelőre nem adtak ki információt, hogy halt meg a gyilkos, és arról sem, hogy a korábban letartóztatott férfi milyen kapcsolatban állt az üggyel.

A Bild még azt is írta, hogy az azóta elhunyt feltételezett elkövető német, vadászengedélye van és autójában lőszereket is találtak – ezeket az információkat a rendőrség nem erősítette meg. A lap úgy tudja, hogy először a Midnight nevű vízipipás helyen zajlott a vérengzés, ahol három ember halt meg. A Bild szerint az áldozatok kurd nemzetiségűek voltak. Az elkövető onnan a Kesselstadt kerületben található Anna Bar & Caféba hajtott egy sötét autóval,

becsengetett, majd tüzet nyitott és további öt embert megölt, egyikük nő.

Csütörtök hajnalra a támadás egyik életveszélyes sérültje is meghalt, így a feltételezett elkövetővel, illetve a vele egy lakásban talált holttesttel együtt szerda éjjelről csütörtök hajnalra nyolcról tizenegyre nőtt a vérengzés halálos áldozatainak száma.

Szerda éjjel a helyszíni beszámolók szerint Hanau belvárosában mindenhol gépfegyveres rendőröket lehetett látni.
Az első lövések este 10 körül dördültek el, előbb az úgynevezett Heumarkt városrészben, majd a már említett Kurt Schumacher Platzon. Az első helyszínről a lövések után egy sötét színű jármű hajtott el.A környékbeli tanúk az első helyszínen 8-9 lövésről beszélnek. A tettes vagy tettesek onnan autóval elhajtottak a város egy másik vízipipabárjához, és ott is leadtak lövéseket.

Forrás:index.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here