Közlekedési dugót okozott Törökországban a karantén feloldása

Kép: pixabay

Egy nappal azt követően, hogy Erdogan elnök hirtelen bejelentette, megszűnteti a kijárási korlátozásokat, elárasztották a török lakosok az utcákat – írja a Reuters.

Annak hatására, hogy lelassult a vírus terjedése, a hétfői naptól kezdve megnyíltak a kávézók, az éttermek és más vendéglátóegységek Törökországban. Közel két hónapos országos karantén után élvezhették ki újra a lakosok a szabadságot, Erdogan elnök még április 11-én vezetett be szigorításokat, a járvány berobbanását követően.

Ennek köszönhetően szombatra megteltek az isztambuli strandok és tengerpartok, valamint több százan választották a parkokat időtöltésként. Ankarában még közlekedési dugót is okozott az utcára kiáradó embertömeg, és több helyi beszámolója szerint rendkívül élvezik, hogy újra félelem nélkül a szabadba mehetnek.

Ezzel szemben Erdogan maga is jelezte már aggodalmait, hogy a járvány esetleg ismételten szárnyra kaphat, aminek következménye lehet, hogy ismételten szigorítani fognak. Többek között a WHO is jelezte már korábban, hogy azok a kormányok, akik vesztegzár feloldása mellett döntenek, óvatosan tegyék azt, mert bármikor újra megugorhat a fertőzöttek száma.

Törökországban még március végén vált súlyossá a járványhelyzet, az azóta eltelt időszakban 168 340 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, közülük 4648 fő életét vesztette. A korlátozások mérsékelését követően némileg emelkedett a napi új fertőzöttek száma, a hét elején még 786 beteget regisztráltak, míg péntekre ez száma 930-ra nőtt.

Forrás: liner.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here