Katariak és törökök indítanák újra a kabuli repülőteret

Kép forrása: commons.wikimedia.org/panoramio

Katari és török szakértői csoportok érkeztek Kabulba, hogy segítséget nyújtsanak a repülőtér újbóli üzembe helyezésében. Ez az ENSZ szerint kulcsfontosságú lenne a humanitárius segélyszállítmányok célba juttatása szempontjából.

A török külügyminiszter holland kollégájával tartott közös sajtótájékoztatóján közölte, hogy Ankara már korábban kifejezte az óhaját, hogy felelősséget vállalna a kabuli repülőtérért.

“Most a táliboktól és más országoktól is érkeznek kérések azzal kapcsolatban, hogy ezt a feladatot a törökökkel együtt lássák el”- tette hozzá.

Egyelőre nem tudni, hogy lesz-e olyan kereskedelmi légitársaság, amely hajlandó vállalni a járatindítás kockázatát. A katari külügyminiszter csütörtökön a brit külügyminiszterrel tartott közös sajtótájékoztatót:

“Nagyon fontos és nagyon erős üzenet, ha a tálibok megmutatják: elkötelezettek amellett, hogy biztosítsák az afganisztáni emberek áthaladását és szabad mozgását. Tárgyalunk velük és Törökországgal azzal kapcsolatban, tudnak-e technikai segítséget nyújtani.”

Forrás: www.msn.com


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here