Kaposváron tárgyalt a török nagykövet

Kép forrása: twitter.com

A Szita Károly polgármesterrel folytatott megbeszélésen elhangzott: a térségi gazdaságfejlődés szempontjából is kiemelten fontosak a török beruházások.

Idén márciusban tették le a kaposvári ipartörténet legnagyobb beruházásának alapkövét. A Sisecam vállalat 85 milliárd forintból épít üveg csomagolóanyag-gyártó üzemet a somogyi megyeszékhelyen. De nem ez az egyetlen török érdekeltségű cég a városban. A szélerőművek alkatrészeit gyártó Metyx is évek óta stabil szereplője a kaposvári gazdaságnak. Hamarosan pedig egy török haditechnikai cég is megkezdheti a működést.

Többek között erről is tárgyalt ma a város polgármestere Törökország 3 hónapja hivatalban lévő nagykövetével. Szita Károly szerint ezek a befektetések kiemelten fontosak a térségi gazdaságfejlődés szempontjából: “Fontos a befektetett tőke tekintetében is, mert ez embereknek ad munkalehetőséget, hogy dolgozhassanak. És fontos a fiatal szakemberképzés tekintetében is, mert ez fogja majd meghatározni a jövőt.” Az új technológiák megismerése és meghonosodása ugyanis tudást közvetít – tette hozzá a polgármester. “Tisztemből adódóan azért fogok dolgozni, hogy a két ország közti kereskedelmi kapcsolatok és az együttműködés minél magasabb szinten legyen jelen. Ebben kiemelt szerepet kaphat Kaposvár” – mondta el a török nagykövet, C. Gülşen Karanis Ekşioğlu. A megbeszélésen szó esett a sport és kulturális együttműködések erősítéséről is.

Forrás: kapos.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here