Izmir–Tokaj – 2 nemzet 1 kamera címmel nyílt fotókiállítás Mádon

2019. március 9-én magyar és török fotósok képeiből nyílt kiállítás Mádon, a Furmint Alkotóházban. A tárlat címe: IZMIR–TOKAJ – KÉT NEMZET EGY KAMERA.

Az érdeklődők 2018. november 21. és 28. között ugyanezen képanyagból Izmirben is láthattak egy tárlatot. Erről az eseményről sok-sok fényképpel a Türkinfo is beszámolt.

Több éves története van az együttműködésnek. 2016-ban 14 magyar és török fotós készített fényképeket a két ország fővárosában, és mutatta be 2016 októberében Ankarában, majd 2017 márciusában Budapesten egy-egy kiállítás keretében.

Később Isztambul Beyoğlu kerületét és Pécs történelmi és turisztikai látványosságait látogatták és örökítették meg.

forrás: smartbeyoglu.com

A projekt újabb állomásaként 2018-ban Izmirben jártak a magyar fotósok, ahol Kemeraltı, Basmane és Alsancak kerületeket látogatták meg, ezt követték a közeli félszigeten Urla, Sığacık és Bademler, majd a legfőbb turisztikai látványosságok: Selçuk, Ephesszosz és Şirince. Később a török fotósok utaztak Tokajba és környékére, hogy Magyarországon fényképezzenek.

forrás: haberler.com

Ez utóbbi bemutatása most a témája a kiállításnak, melyet Mádon a Furmint Alkotóházban (Mád, Rákóczi út 18.) tekinthetnek meg az ide utazók.

Mindenki reméli, hogy ez az együttműködés folytatódni fog. A tervek között szerepel még a törökországi Kappadókia és Trabzon fényképezése.

Erdem Éva – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here