Itt az újabb havazás, a Turkish Airlines több mint 300 repülőjáratát törölte

A Doǧan török állami hírügynökség beszámolója szerint a Turkish Airlines legalább 338 menetrend szerinti járatát törölte mind az Atatürk, mind pedig a Sabiha Gökçen repülőtérre érkező és onnan induló gépei közül.

Az Állami Repülőtéri Hatóság Főigazgatósága (Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü – DHMİ) bejelentette, hogy az Atatürk Nemzetközi Repülőtér forgalmát 20%-kal csökkentik. A nemzeti légitársaság január 26-án 156 járatot törölt az Atatürk repülőtéren és 36 a Sabiha Gökçenen. Január 27-én ezek a számok újabb 110 és 36 repülőjárattal fognak nőni.

A Turkish Airlines vezérigazgatója, Bilal Ekşi elmondta, hogy felállítanak egy információs pultot, ahol az utasok a nagy havazás miatt törölt járatokról érdeklődhetnek, és ahol visszaválthatják a jegyeiket. Egyébként erre egy évig ingyenesen lesz lehetőségük.

A DHMİ az Atatürk repülőtéren már január 25-én megkezdte a felkészülést az újabb nagy havazás és a hideg idő miatt. A hatóság munkatársai elmondták, hogy 46 járművel és legalább 270 személlyel készülnek a hó eltakarítására a hangárok előtt és a kifutópályákon. A munkások 3 műszakban dolgoznak, egy műszakban 90 fő.

Az újabb nagy havazás és hideg a Balkán felől érkezik Törökországba, leginkább Isztambult érinti, erről a meteorológiai szolgálat számolt be.

A havazás január 26-án éri el az országot, azon belül is Ankarát és Isztambult, a hó mennyisége elérheti a 10–15 centimétert is. A hőmérséklet országszerte 8–10°C-kal csökken.

Forrás: Hürriyet Daily News

Kollár Kata – Türkinfo


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here