Isztambul az ötödik legtöbbet hashtaggelt város az Instagramon

Isztambul az egyik legnépszerűbb uticél a világon. A „Legtöbbet hashtaggelt városok az Instagramon” 2016-os listáján olyan városokat előzött meg mint Barcelona, Amsterdam és Berlin. A hashtagek száma Isztambul esetében 36 millió volt.

Az amszerdami székhelyű, Hashtag the World szervezet listát készített az Instagram felhasználók között népszerű városokról.

A közösségi oldal felhasználóinak többsége török, az elmúlt pár napban például 2 millió olyan fényképet töltöttek fel, melyet a #kar (hó) hashtaggel láttak el.

A Hashtag the World tanulmánya szerint 2016-ban a legnépszerűbb város Instagramon New York lett 68 millió poszttal, az előző évhez képest ez 79%-os növekedést mutat. London kapta a második helyet, a harmadik helyen Párizs, a negyediken pedig Dubaj végzett.

A listán szereplő Los Angeles, Tokió, Las Vegas, San Diego, Róma, Atlanta és Rio de Janeiro is több mint 100%-os növekedést ért el az előző évhez képest. A kimutatás szerint a több millió megosztott fotó 97%-a utazással kapcsolatos.

Az Instagram felhasználóinak száma több mint 600 millió, akik több mint 40 milliárd fényképet posztoltak, amiből arra lehet következtetni, hogy naponta kb. 95 millió kép kerül fel a világhálóra csak ezen a platformon. Ez a gyors növekedés arra ösztönzi a vállalatokat, hogy ők is haladjanak a korral. Az utóbbi időben a vállalkozások közel 50%-a regisztrált is az Instagramra.

A Hashtag the World alapítója, Lucas Ribeiro egy interjúban arról beszélt, hogy az Instagram hatékony eszköze az utazási szektornak, mivel a felhasználók előszeretettel osztanak meg olyan képeket ezen a felületen, melyek nyaralásaik, utazásaik alatt készültek, vagy amelyet saját lakóhelyükön készítettek. Ezért ez kitűnő lehetőség a vállalkozások számára.

Forrás: Daily Sabah

Kollár Kata – Türkinfo


1% ADÓDÉRT 100% Törökország!

Ezúton is köszönjük, hogy az SZJA 1%-ának felajánlásakor gondol a Türkinfo Alapítványra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here