Íme, az ember, aki lekapcsolta Donald Trump twitterét

Nagyon okos, de nem tűnt olyasvalakinek, akit különösebben érdekelt volna a politika, mondták Bahtiyar Duysakról a Buzzfeednek. Mégis ő volt az, aki november elején 11 teljes percre megszabadította a világot Donald Trump hivatalos twitterfiókjától. Közéletileg ugyanakkor már korábban is aktív volt, ő volt egyeteme, a Kaliforniai Állami Egyetem East Bay-i fakultásán a Török Diákszövetség elnöke, és önkénteskedett egy helyi muszlim közösségi központban is. A központ Facebook-oldalán augusztusban közölt bejegyzésben képeket osztottak meg róla, amint bicikliket és iskolafelszerelést szállít ki hátrányos helyzetű és menekült gyerekeknek.

Bár csak külsősként, egy Pro Unlimited nevű szilícium-völgyi munkaerőkölcsönző alkalmazottjaként dolgozott a Twitternek, erre módja is volt, mert a felhasználói szolgáltatások területén dolgozva hozzáférése volt a Twitter technikai analfabéták számára is egyszerűen kezelhető felhasználóadminisztrációs rendszeréhez, amiben akár egy kattintással felfüggeszthetett vagy törölhetett felhasználói fiókokat.

Márpedig Duysak barátja szerint se volt technikai zseni. “Úgy tűnt, hogy boldog az állásával. Külsős volt, így gondolom egyszerű feladatokat kapott” – mondta a Buzzfeednek. Duysak a Birminghami Egyetemen bank és pénzügyekből diplomázott, az Egyesült Államokban a Kaliforniai Állami Egyetemen managmentet tanult posztgraduálisan. És ugyan a Pro Unlimited alkalmazottjaként más techcégeknek is dolgozott, de nem technikai feladatokon. A Google-nél és a Youtube-nál például a tartalom monetizációja volt a feladata.

Folytatás

Forrás: 444.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here