Három hét múlva startol a Busworld Turkey kiállítás

Kép forrása: www.pikrepo.com

Az Istambul Expo Center kiállítási központ ad majd otthont a május 26. és 28. között Isztambulban megrendezésre kerülő Busworld Turkey szakkiállításnak, amely a hazai autóbuszos körökben is jól ismert Busworld Europe összejövetel páros években tartott törökországi megfelelője. Beharangozó írásunkban összeszedtük, hogy előreláthatóan mivel készülnek az egyes résztvevők a nemzetközi rendezvényre, amelyen portálunk idén először hivatalos médiatámogatóként vesz részt.

A Busworld Turkey a második legnagyobb és legtöbb nemzetközi kiállítót vonzó, a Busworld szervezet által megrendezett szakmai esemény a belgiumi Busworld Europe fesztivál után, amelyet 1971 és 2017 között Kortrijkban, azóta pedig Brüsszelben tartanak a páratlan években – igaz, a legutóbbi, 2021-es felvonás a koronavírus-járvány miatt végül elmaradt. Az idén kilencedik alkalommal megrendezésre kerülő török kiadás a globális Busworld rendezvénysorozat többi tagjához hasonlóan kizárólag az autóbuszokra fókuszál, így teherautók, furgonok és más teherszállító haszonjárművek ezen a kiállításon sem szerepelnek. Eddig már több, mint 130 cég neve olvasható az idei hivatalos kiállítói listán – a különféle iparági beszállítók mellett jelen állás szerint 13 buszgyártó is lesz a mezőnyben, amelynek összesen 12 500 m²-nyi kiállítóterület áll majd rendelkezésére. A számos törökországi buszos szervezet által is támogatott esemény szimbolikus jelentőséggel is bír, hiszen a legutóbbi,2020 márciusában megtartott Busworld Turkey volt az utolsó nagy nemzetközi kiállítás, amely még eredeti formában került lebonyolításra az akkoriban berobbanó pandémia miatti lezáráshullám előtt.

Első alkalommal vesz részt a Busworld Turkey kiállításon az Iveco Bus, amely a márka ismételt törökországi piacra lépésének jegyében három modellt küld a seregszemlére. A cég standján az európai intercity szegmensben piacvezető, sokoldalú Crossway, a francia gyártású, kizárólag villanybuszként forgalmazott attraktív e-Way, valamint a nem mellesleg éppen Törökországban, az Otokar sakarya-i gyárában készülő új Streetway egy-egy bemutatópéldányát lehet majd megtekinteni.

Az MAN és a Neoplan termékei közvetett módon lesznek jelen: az oroszlános csoportot bursai székhelyű regionális forgalmazója, a Mapar (címlapképünkön) fogja képviselni, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan.

Folytatás

Forrás: magyarbusz.info


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here