Fiatalok szállnak szembe az elhízással

Török ötletből, dán koordinációval, olasz, spanyol és magyar részvétellel tesznek a diákok az egészségesebb táplálkozásért.

HEY – akár egy figyelemfelkeltő felkiáltás is lehetne a projekt neve, a Healthy European Youth, azaz az Egészséges Európai Ifjúság. És valóban nem árt felkelteni a figyelmet, hiszen mi magyarok vagyunk Európa „kövér embere”, az egyik legelhízottabb nemzet. Ez is indokolja a csongrádi Batsányi János Gimnázium részvételét a nemzetközi projektben, amelynek a fő célkitűzése az egészségesebb táplálkozás népszerűsítése a fiatalok körében – írta a délmagyar.hu.

A program célja, hogy a résztvevő országok fiataljai egymástól tanuljanak egészségesen élni és szabadidejüket hasznosan, sportosan eltölteni. A projekt első lépéseként a koordináló tanárok és szakemberek találkoztak az olaszországi San Severóban, ahol megtervezték a kétéves program következő lépéseit.

A török, dán, spanyol, olasz és magyar együttműködésben ötfős csoportok, tizenkét és tizennégy év közötti gyerekek látogatnak majd el egymás országaiba, hogy együtt dolgozzanak azon, miként lehetne változtatni a fiatalok táplálkozási kultúráján.

Forrás: weborvos.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here