Fatih Akin filmesítette meg Wolfgang Herrndorf bestsellerét: Tschick

tschickFatih Akin török származású német rendező új vígjátékának hősei kamaszok. A 14 éves Maik egy gazdag nagypolgári család sarja, Berlinben él. Anyja alkoholista, éppen rehabilitáción van, apja pedig fiatal asszisztensével tölti a szabadidejét. Maik osztályába új gyerek érkezik, egy oroszországi német, Tschick. A két különc fiú összebarátkozik, és a nyári szünetben útra kelnek egy lopott Ladával.

Fatih Akin 2004-ben robbant be a köztudatba, amikor a Berlinalén Arany Medve-díjjal jutalmazták Fallal szemben című filmjéért. A Tschick premierjét is Berlinben tartották.

– Ez volt a legfárasztóbb forgatásom, ez egyszer biztos. Talán csak a Fallal szemben munkálatai közben fáradtam el ennyire. Nem volt túl sok időnk azon gondolkodni, hogy jó vagy rossz lett-e a felvétel, csak nyomtuk – mesélte a rendező.

Fatih Akin alig másfél hónappal a forgatás előtt csöppent bele a filmbe, miután David Wnendt, a Nézd ki van itt rendezője visszalépett.

A két főhőst a 10 éves színészi tapasztalattal rendelkező, 14 éves Tristan Göbel és a 15 esztendős Anand Batbileg játssza, akinek ez volt az első filmes szerepe.

A cikk folytatása>>>

hu.euronews.com

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here