Euroliga: Török párharc a Final Fourban! Ma!

Baszkfüldön, a Fernando Buesa Arénában ma megkezdődik a kosárlabda Euroliga Final Four gálája. Az egyik elődöntőt a két török csapat, a Fenerbahce és az Anadolu Efes játssza.

KOSÁRLABDA, EUROLIGA
2019.05.17. 18:00
FENERBAHCE – ANADOLU EFES

  • A Fenerbahce sorozatban az ötödik Final Fourjában vesz részt, ami kiemelkedő eredmény az európai kosárlabdában. Hazai környezetben még veretlen a Fener, 17 meccset nyertek sorozatban az Ulker Sports and Event Hallban, egyetlen meccsen kaptak ki, a Zalgiristól mégpedig 82-80-ra. Zeljko Obradovic vezetésével a törökök remek sorozatot tudnak a hátuk mögött és a Final Fourban is ők az egyik legesélyesebbek.
  • A Fener kiválóan védekezik, talán a legjobban idén az egész Euroligánban, de emellett remekül támad is. A center és egyben a csapat vezére Jan Vesely, aki az alapszakaszban 13 pontot, 5,4 lepattanót és 2,4 asszisztot átlagolt, valamint a harmadik legjobb labdalopásban. Vesely mellé zárkózik Kostas Sloukas a maga 12,0-s átlagával, valamint Nikola Kalinic 9,8-cal. Két kulcsjátékos nem játszik Vitoria-Gasteiz városában, sem Joffrey Lauvergne, sem Luigi Datome nem áll rendelkezésre. Helyettük Nikola Kalinic és Jan Vesely kerülnek a kezdő ötösbe. Obradovic sokat vár Nicolo Melli sokoldalúságától, amit főleg az Anadolu és az egész Euroliga egyik legkiválóbb védője, Bryan Dunston ellen jöhet ki.
  • Az Anadolu 2000 óta első alkalommal került be a Final Fourba. A F4-be kerülésért kemény, ötmeccses küzdelemben múlták felül a Barcelonát. Az Efes tipikus run and shot-csapat, híres arról, hogy rohannak, támadnak és megpróbálják rákényszeríteni az akaratukat az ellenfélre. A védekezésért az imént már említett sokoldalú és erős Bryan Dunston felel elsősorban. Szintén a csapat kulcsjátékosa Vasilije Micic és Adrien Moerman, valamint Rodrigue Beaubois üzemel kiváló szerkezetként.
  • A Fenernél Obradovic edző tud és szokott is rotálni, ez mindenképpen frissebbé teszi a csapat játékát. Fontos szerepet szán a mester Kostas Sloukasnak és Ali Muhamednek is. Elsődleges fontosságú lesz több jó ponterős támadójátékos szerepeltetése, hogy helyettesítség a sérült Datome-ot. Így több lehetőség vár Melih Mahmutoglu-ra, Marko Guduricra és Sinan Guler-re is. Az Anadolu igazi nézőcsalogató, ponterős kosárlabdát játszik, mégpedig tökéletesen. Fut, rohan dob, sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a támadásokra, mint a védelemre. Vasilije Micic, Shane Larkin, voltak a playoff legjobb dobói. Az Anadolu számára az is kulcsfontosságú, hogy mennyire tudják kikapcsolni a játékból Kostas Sloukast és Ali Muhammedet. És mivel nem játszik a Fenernél az egyik legkiválóbb játékos Joffrey Lauvergne, ezt ki kell használnia az Efesnek és a szokásos ponterős játékát a maximálisra pörgetni. Akkor lehet esélyük a győzelemre.

Folytatás>>>


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here