Erdogan sajtójában már Trump és a pápa is terrorista

A török kormánypárti Yenisöz napilap szerkesztői nehezen térnek napirendre afelett, hogy Washingtonban vádat emeltek Recep Tayyip Erdogan biztonsági emberei ellen, akik szétrugdosták a Fehér Ház előtt békésen demonstráló kurd tüntetőket.

Szombati számukban hamar felpakolták a komplett amerikai kormányt a körözött terroristák listájára. Az elnök Donald Trump és a védelmi miniszter James Mattis mellett jutott hely a CIA-t igazgató Michael Pompeonak és Peter Newsham washingtoni rendőrkapitánynak is.

Nem maradt le a főellenség, a Pennsylvaniában élő Fethullah Gülen hitszónok és Ferenc pápa sem, igaz, utóbbiról nem derül ki, mi tette terroristává.

Trump azzal szerzett helyet magának a listán, mert a lap szerint együtt működik a kurd PKK-val és az ártatlanok ezreit mészárló Iszlám Állammal.

A Washington Post csütörtökön írta meg, hogy nyomozás zajlik Erdogan biztonsági személyzete ellen. Newsham rendőrfőnök felolvasta a vádlottakat, akik azonosításában a segítséget nyújtott a külügyminisztérium is. (Turkish Minute)

Forrás: 444.hu


1% ADÓDÉRT 100% Törökország!

Ezúton is köszönjük, hogy az SZJA 1%-ának felajánlásakor gondol a Türkinfo Alapítványra!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here