Eljárást indít a török ügyészség Geert Wilders ellen

Az Euronews értesülései szerint a török ügyészség vizsgálatot indított a Holland Szabadságpárt (PVV) vezetője, Geert Wilders ellen. Az indok: a politikus Twitteren megsértette Recep Tayyip Erdogan török elnököt. Az ankarai hatóságok szerint ugyanis Wilders tweetjei írott és képi inzultusokat is tartalmaztak a Erdogan elnökkel szemben.

A holland politikus még hétfőn tweetelte a következőt: „Erdogan egy iszlámista, aki erkölcsi veszélyt jelent és gyűlöletet és terrorizmust szít Hollandiában”. Emellett közzétett egy olyan karikatúrát is, amelyen Erdogan arca szerepel: félig mint török elnök, félig pedig mint az Iszlám Állam terroristája. Emellett még felszólította Mark Rutte holland miniszterelnököt, hogy utasítsa ki a hollandiai török nagykövetet és követelte, hogy Törökországot zárják ki a NATO-ból.

Ankara reagált

Wilders üzenetei komoly felháborodást keltettek a török törvényhozásban és Erdogan környezetében. Omer Celik, a török kormányzó párt szóvivője fasisztának nevezte Wilderst, továbbá Erdogan személyes szóvivője, Ibrahim Kalin egy olyan karikatúrát osztott meg, amely szellemi fogyatékosként ábrázolja a szóban forgó politikust.

Folytatás>>>


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here