Elhagyatottan, gazban áll a török Jurassic Park

Kép forrása: twitter.com

Pénzügyi nehézségek miatt kellett bezárni Európa legnagyobb vidámparkját még tavaly. Azóta a természet utat tört magának.

2019 márciusában nyitotta meg kapuit a Wonderland Eurasia, Európa legnagyobb vidámparkja és szórakoztató központja. A projekt rendkívül rövid életű volt, alig bő egy év után, 2020 júliusában be kellett zárni a 129 hektáros létesítményt. Az alábbi képek is akkor készültek.

Rá lehetne mindezt arra fogni, hogy a koronavírus-járvány miatt egy vállalkozásnak sem volt könnyű a helyzete, de a vidámparknak már nyitva tartásának második napján váratlan problémával kellett szembenéznie: tönkrement az egyik hullámvasút, a rajta utazókat pedig ki kellett menteni szorult helyzetükből.

A mosdók ramaty állapotban voltak, néhány játék még kész sem volt a megnyitáskor, pedig beleöltek 801 millió dollárt (250 milliárd forintot) a török Disneylandbe, ami manapság inkább az elhagyott Jurassic Parkra emlékeztet.

A park csődbe ment egy év után: a látogatószám elmaradt a várakozásoktól, így nem volt miből kifizetni a dolgozók bérét és a villanyszámlát. Jelenleg azon dolgozik Ankara városvezetése, hogy megszerezzék a terület engedélyeit és hasznosítsák azt. Addig is marad az alábbi látvány, az egyre növő gaz, a 17 rohadó hullámvasút és a fémtolvajok, akik az utóbbi három hónapban 21-szer próbáltak meg kábeleket eltulajdonítani az egykor szebb napokat is megélt Wonderland Eurasiából.

Forrás: vezess.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here