Egy nap, csaknem harmincezer fertőzött Törökországban

Törökországban az utóbbi nap folyamán 28 351 ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust – közölte Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter szerda esti ankarai sajtótájékoztatóján. A török egészségügyi tárca csaknem négy hónapja, július 29. óta nem ismertette a fertőzöttek napi számát. Most azt mondták, hogy az „állampolgárok kérésével összhangban” feltüntetik napi jelentéseikben a tünetmentes pozitív esetek számát is.

Fahrettin Koca török egészségügyi miniszter


Törökországban a betegnek minősítettek napi száma az elmúlt két hétben ugrásszerűen nőtt. A mutató 2500-2700 közötti értékekről keddre egészen 7381-ig szökött. A napi betegszám szerdán 6814-re mérséklődött. ugyanakkor a fertőzés szövődményei következtében 24 óra leforgása alatt rekordszámban, 168-an vesztették életüket. A halálos áldozatok száma ezzel 12 840-re emelkedett.Az országban a hétvégéken különböző idősávokban kijárási korlátozás van érvényben, de Ankara az őszi hullám során eddig nem vezetett be olyan szigorú korlátozásokat, mint az európai országok.

Korlátozás az ünnepi asztalnál?

Eközben Olaszországban már a korlátozások karácsony előtti enyhítésére készülnek. A kiemelten járványveszélyes Lombardia tartomány kormányzója szerint december első napjaiban enyhíthetik az intézkedéseket, mert húsz hét után először a járványgörbe lefele ível. Az egy nap alatt végzett több mint 230 ezer teszten kiszűrt fertőzöttek aránya valamivel több mint tizenegy százalék volt, ami október eleje óta a legalacsonyabb a korábbi több mint húsz százalékhoz képest. 

Részletek Népszava>>>


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here