Egy 35 éve eltűnt lány csontjait találhatták meg Rómában, egy vatikáni telken

Emanuela elrablását a Szürke Farkasok török terrorszervezet is magára vállalta, és a lányért cserébe Ali Agca, II. János Pál merénylőjének a szabadon engedését követelte. 

Hétfőn felújítási munkálatok során emberi maradványokat találtak a Vatikán római apostoli nunciatúrája mellett a kertben, a portásfülke padlózata alatt. Az apostoli nunciatúra tulajdonképpen a Vatikán római nagykövetsége. A munkások éppen a padlót törték fel, amikor egy majdnem egészben maradt csontvázat és más csontokat találtak. Az olasz hatóságokat a Vatikán értesítette.

Azonnal felmerült, hogy a csontok vajon a tisztázatlan módon eltűnt Emanuela Orlandié vagy egy másik, vele csaknem egyidőben eltűnt diáklányé, Mirella Gregorié lehetnek-e.

A két római lány 1983-ban tűnt el egy hónap különbséggel. Mindketten 15 évesek voltak, nem ismerték egymást, de Mirellát egy vatikáni biztonsági emberrel látták utoljára, Emanuela pedig egy Vatikánban dolgozó olasz alkalmazott lánya volt. Eltűnésüket emberrablásnak minősítették a hatóságok.

Emanuela elrablását a Szürke Farkasok török terrorszervezet is magára vállalta, és a lányért cserébe Ali Agca, II. János Pál merénylőjének a szabadon engedését követelte. Emanuela eltűnésének több szála is a Vatikán felé vezetett. A családot több alkalommal egy magát “Amerikainak” nevező férfi hívta fel telefonon, aki – mint később kiderült – Paul Marcinkus érsek, az IOR vatikáni bank elnöke volt. Emanuela elrablásának hátterében állt a Rómát akkor uraló Magliana-banda bűnszervezet is, amely az IOR-ban mosta tisztára pénzét.

Szerdán orvosszakértői vizsgálat kezdődött, arra várnak választ, kié a csontváz, amelyet a római nunciatúra területén találtak.

A cikk folytatása >>>

444


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here