Eb 2020, H-csoport: történelmi török győzelem a franciák ellen

Törökország hazai pályán 2–0-ra legyőzte a nagyon rossz napot kifogó világbajnok Franciaországot a H-csoport két eddigi százszázalékos csapatának szombat esti Európa-bajnoki selejtezőjén, és a hatos élére ugrott. A csoport további szombati mérkőzésein Izland és Moldova szerzett három pontot.

TÖRÖKORSZÁG–FRANCIAORSZÁG 2–0

A konyai csoportrangadó első félidejében a franciák birtokolták többet a labdát, de egyszer sem találták el a kaput, ugyanakkor többször is megingott a védelmük, amit a törökök kétszer is megbüntettek. A 30. percben Kaan Ayhan szinte zavartalanul stukkolhatott a hálóba egy visszafejelt labdát, majd tíz perc elteltével Cengiz Ünder lőtt közelről a kapuba azt követően, hogy Samuel Umtiti, majd Paul Pogba is elveszítette a labdát.

A „kékek” 2015 júniusa óta először álltak a szünetben egygólosnál nagyobb vereségre, és hogy a folytatásban nem súlyosbodott a helyzetük, az a három nagy bravúrt bemutató Hugo Lloris kapus érdeme.

A török válogatott rendkívül szervezett futballal, teljesen megérdemelten harcolta ki – négy vereség után – története első győzelmét Franciaország felett.

http://www.nemzetisport.hu


hun_1ado

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here