Döntőbe kerültünk a Török Világbajnoki Tangó Selejtezőn – Élménybeszámoló

Gőzerővel készülünk az Európa Bajnokságra. Egész héten gyakoroltunk, szombaton este meg a Hölgyválasz két órás praktikáján készültünk, ahol a légkondi igencsak megbecsülendő. Ezért is késett az élménybeszámoló amit a verseny után megígértem, de íme, jó szórakozást.
Török Tangó Bajnokság

A Török Tangó Bajnokság, azaz hivatalos nevén Istanbul Tango Fiesta and Championship, a Buenos Aires-i Világbajnokság egyik hivatalos selejtezője és tangó fesztiválja.

Aki megnyeri, repülőjegyet kap Buenos Airesbe, döntőbe kerül az Európa bajnokságon és középdöntőből indul a Világbajnokságon. Andreával mi is részt vettünk ebben az évben. A terv az volt, ha elindulunk pénteken korán reggel, akkor az esti selejtezőre frissen, kipihenten érkezünk meg. Nem így történt, nevessetek velünk.
A Vonat

Pénteken korán reggel kimentünk a Nyugati Pályaudvarra a fél hét körül induló személyvonathoz.

Itt kezdődtek a bonyodalmak:

5 perccel az menetrendben szereplő indulási idő után bemondták, hogy 5 perc késéssel indul a vonatunk.
10 perc elteltével már csak azt mondták be, hogy a vonatunk késve fog indulni.
25 perc múlva kezdtünk megijedni, így 30 perc után leszálltunk a vonatról és kirohantunk a Nyugati pályaudvar elé, hogy taxival menjünk tovább.

Később kiderült, hogy járhattunk volna sokkal rosszabbul is, mert ezt olvastuk az Indexen:
Elindult a vonat Monor felé, majd 40 embert otthagytak a semmi közepén.

“Olvasónk szerint pénteken munkaidő után 40 ember várt arra, hogy a Monor felé közlekedő 2786-os számú vonattal hazaérjenek. A vonat 17.38-kor indult volna, de a kijelző szerint tíz perces késéssel indult, így olvasónk 17.50-kor még felpattant rá. A vonat azonban csak 18.20-kor mozdult meg. A megkönnyebbülés azonban gyorsan átváltott megdöbbenéssé, mert kb egy kilométerrel arrébb a vonat megállt, és nem mozdult tovább. Az utasok a kánikulában egy idő után keresni kezdték a kalauzt, hogy megkérdezzék az állás okáról, de a vonaton nem találtak jegyvizsgálót, sőt a vonat vezetője is eltűnt írja olvasónk.”
forrás: Index.hu
A Taxi

Folytatás

Forrás: tangolibre.blog.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here