Berobbant Törökországban a koronavírus-járvány a nyaralási szezon kellős közepén

Kép forrása: www.pikrepo.com

Két hónapos csúcsot döntött a koronavírussal egy nap alatt újonnan fertőzöttek száma Törökországban csütörtökre: 9586 esetet jegyeztek fel – adta hírül a török egészségügyi minisztérium. közben napi rekordot döntött az új vírusfertőzöttek száma Kubában és féléves csúcsot Mexikóban.

Törökországban május harmadik hete óta nem volt ilyen magas a szám. Az utóbbi hét nap átlaga nyolcezer koronavírus-fertőzés fölött van.

A ragály miatt 52-en haltak meg szerdáról csütörtökre. A 84 millió lakosú Törökországban eddig 50 761-en vesztették életüket a járvány okán.

Egészségügyi szakértők arra figyelmeztetnek, hogy tovább erősödhet a járvány részben a korábbiaknál is agresszívebben fertőző, indiai eredetű, úgynevezett delta vírusvariáns miatt, továbbá, mert sokan nyaralnak a tengerpartokon nemigen törődve a fertőzés veszélyével: nem hordanak maszkot és nem tartják egymástól a védőtávolságot. Mindezek ellenére Törökország bátorítja a külföldi turistákat, hogy nyaraljanak területén, holott a vírus behurcolásának eshetősége is veszélyességi tényező.

A török lakosságnak eddig mindössze a 26 százalékát oltották be teljesen koronavírus-fertőzés ellen, egy részüket kínai Sinovac vakcinával.

További hírek

Forrás: www.portfolio.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here