BÉCSBEN RAGADT A SOPRON BASKET – TÖRÖLTÉK AZ ISZTAMBULI REPÜLŐGÉPET

Kép forrása: commons.wikimedia.org

A Turkish Airlines váratlanul törölte a Bécs-Isztambul járatát, amellyel a Sopron Basket kosárlabdacsapata kedden 12.40-kor elrepült volna a török városba. A csapat így a bécsi reptéren ragadt, és itt várja, hogy miként alakul a keddi nap további része.

A török légitársaság délután fél kettőkor tette hivatalossá a járat törlését. Az utasok – köztük a Sopron Basket küldöttsége – most arra várnak, hogy megszülessen a döntés. Két lehetőséget vázoltak a törökök. Vagy egy mentesítő gépet küldenek Isztambulból, amely mintegy három óra alatt ér ide, vagy a 19.45-kor induló menetrend szerinti géppel lehet elrepülni Törökországba.

A dolog érdekessége, hogy az a gép, amivel elrepült volna a Sopron, itt parkol a bécsi reptéren.

Azaz megérkezett Isztambulból. Ám a földön kiderült, hogy a repülő műszaki hibás, ezért már nem szállhat fel.

Ezzel természetesen a magyar csapat teljes tervezett programja felborult. Eredetileg kedden este tartott volna edzést a meccs helyszínén Gáspár Dávid vezetőedző. A Sopron amúgy is roppant feszített menetelésben van. Vasárnap a bajnokságban Budapesten a Csata ellen játszottak, szerdán jön a Fenerbahce, szombaton a Cegléd játszik Sopronban, majd november 2-án, kedden a Kurszk elleni hazai Euroliga-meccs következik a számukra.

A Sopron eddig veretlen az Euroligában, az első három meccsét megnyerte a Girona, a Gdynia és a Schio ellen.

FRISSÍTÉS: 14.10-kor a török légitársaság arról tájékoztatott, hogy a soproni csapat a 19.45-ös géppel tud elutazni a török városba, ahová helyi idő szerint 22.45 körül érkezik meg.

Forrás: www.origo.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here