Az Önnek dedikált könyvek akciója folytatódik: a sorban következő olvasmány a Macar Turancıları

A Türkinfo olvasói számára indított „az Önök részére dedikált könyvek” akciója folytatódik, melynek keretében Magyarországon élő, Magyarországról író vagy Magyarországgal valamilyen módon kapcsolatban lévő alkotók egyedileg, az Önök részére dedikált könyveit juttatja el az olvasókhoz.

A népszerű könyv a turanizmus gyökereit Magyarországon keresi, ugyanakkor a Törökországban megjelenő nacionalista gondolatokat is új keretbe foglalta. A könyv első kiadója a Tarih Vakfı volt, majd tavaly – kiadóváltást követően – a Selenge Kitap kiadó szárnyai alatt kerülhetett újra az olvasók kezébe.

A könyvet a kiadó így mutatja be:

A Magyar Turáni Társaságot 1910-ben alapították a társadalom kiemelkedő tudósai, politikusai és írói. 1913-ban elindult a Turán, a társaság folyóirata. Elméletük a magyar és a török nép rokonságán, a magyar törzsek ázsiai gyökerein alapul. A társaság akkori tanulmányai a törökök széles körű magyarországi jelenlétére is rámutattak.

Kik voltak ezek a magyarországi törökök? Milyen szervezet volt a Turáni Társaság? Hogyan hoztak létre olyan struktúrát, amely az éppen összeomló birodalom légkörében is tökéletesen működött?

Miközben Dr. Tarık Demirkan bemutatja a Magyar Turáni Társaságot, körüljárja azt a tényt is, hogy a turanizmus ideológiáját, amelyet a törökök magukénak tekintenek, valójában egy másik nemzet értelmisége alkotta.

A XX. században Törökországban uralkodó török nacionalizmus és a turanizmus ideológiája valójában külföldről származik. A török nacionalizmust főként a Törökországba bevándorló tatárok és krímiek foglalták rendszerbe. A turanizmust pedig a magyarok fogadták el olyan nézetként, mely magába foglalta a törököket, de a magyar nemzetet tartotta vezetőjének. A magyar turanisták gondolatai – a nagyjából ugyanazokban az években kialakuló – török nacionalizmusra is hatást gyakoroltak.”

Hogyan lehet Öné a kötet, melyet az író Önnek dedikál?

  1. A Türkinfo Alapítvány bankszámlájára (TÖRÖK-MAGYAR KULT, INF ÉS MŰV ALAP 11709002 20648943) átutalja a könyv árát, mely 3.500 Ft. (Ha valaki szállítócéggel szeretné megkapni a könyvet, akkor annak költségét, további 1.000 Ft-ot is szükséges utalnia.)
  2. Majd megküldi az info@turkinfo.hu e-mail címre a banki átutalás igazolását és az információt, hogy milyen névre kéri a dedikációt. Amennyiben lakcímre történő szállítást kér, a címet is írja meg! Ez esetben az utalás összege 4.500 Ft, külföldi postázás esetén ez egyedi összeg lehet.
  3. Amennyiben személyesen kívánja átvenni a könyvet, e-mailben értesítjük arról, hogy a könyv dedikációja elkészült, majd egy budapesti, központi címen veheti azt át.

Hogy ne hiányozzék a kultúra a mindennapi életükből…


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here