Árokba borult, tíz napja a várja a pihenőhelyen a török kamionos, hogy hazatérhessen

Kép forrása: www.haber7.com

Tíz napja vesztegel az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjében egy török sofőr, aki kamionjával balesetet szenvedett: lesodródott az útról és felborult. Egy barátja azonnal Magyarországra utazott, hogy segítsen, de az ünnepek miatt csúszik az ügyintézés.

Másfél hete vesztegel az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjében egy török sofőr, aki kamionjával balesetet szenvedett: lesodródott az útról és felborult. Miután daruval kiemelték az árokból a kamiont, a rendőrök egy pihenőbe irányították, itt kell megvárni, míg lezárul az ügy. A kamion Szlovákiába szállított volna gyümölcsöt, ám a vámszabályok szerint a rakományt meg kell semmisíteni – írja az RTL.

A sofőr egyik barátja a baleset hírének hallatán azonnal repülőre ült, és Magyarországra utazott. Mindketten csak török nyelven beszélnek, ezért nehezen tudták elintézni a hivatalos papírokat. Végül egy civil szervezeten keresztül egy török-magyar házaspár segített rajtuk. Más ételt és italt vitt nekik. Mivel nehezen lehet bezárni a kamion hátsó ajtaját, folyamatosan a jármű mellett kell lenni.

„Kenyeret, gyümölcslevet, kávét kaptunk, nagyon hálásak vagyunk, hogy nem hagytak minket az út szélén” – mondta egyikük. A két török férfi ráadásul súlyos személyes tragédián van túl. Abból a régióból származnak, amelyben kétszer is földrengés pusztított februárban. Mindketten közeli rokonaikat veszítették el.

Abban bíznak, hogy a hosszú hétvége után útnak indulhatnak. A kamiont meg tudták javítani, így azt külön engedéllyel hazavezethetik.

Forrás: 168.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here