A törökök vezetik az európai kriptobirtoklást

A Statistica adatai szerint Törökországban a legelterjedtebbek a kriptopénzek, a többi európai országhoz képest. A piaci kutatással foglalkozó cég szerint a törökök nagyjából 18%-a rendelkezik valamilyen kriptoeszközzel befektetési célból.

Ez kétszer nagyobb az európai átlagnál és jelentősen nagyobb, mint bármelyik egyéb országban. Egyéb országok melyekben elterjedtek a kriptopénzek Románia 12 %-kal, Lengyelország 11%-kal és Spanyolország 10 %-kal.

A Líra bukása

A török líra szabadesésben van, értékvesztésnek indult a dollárral szemben a Kelet-Európai államok és az Egyesült Államok között kialakult diplomáciai feszültség miatt. Az Amerikába szánt exportokat védővámok érték és ezt a nép érzi meg leginkább a líra gyengülésével.

Amerikai dollárt és kriptopénzeket kell tartalékolniuk, hogy megvédjék pénzügyi tartalékaikat. Februárban a líra 50%-ot esett az amerikai dollárral szemben. A 80 milliós lélekszámú nemzet, mely a NATO fontos szövetségese már régóta küzd valutájának gyenge teljesítményével.

A nagymértékű államadósság hatalmas mennyiségű inflációt okozott. Bármennyire is komor Törökország gazdasági helyzete, rávilágít a kriptopénzek előnyeire.

Például a bitcoin nagyon elterjedt Isztambulban több mint 30 000 török felhasználó regisztrált az OKEx tőzsdére.

Andy Cheung, az OKEx műveleti vezetője szerint a tőzsde késő márciusban lett elérhető az országban és nagyon pozitívan fogadták a felhasználók.

Cheung szerint „a török kriptoközösség lehet a világ egyik legszilárdabb és legígéretesebb kriptoközössége.” A török felhasználók olyan ütemben terjednek, hogy még a Binance is felfigyelt a jelenségre.

Stratégiai vezetőjük “gin_binance” szerint „Törökország az egyik legjobb példája a kriptopénzek terjedésére.”

Folytatás

Forrás: www.kriptoworld.hu


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here